Pretecho

Wil je naast de medische echo's ook op een ander moment in alle rust van een echo genieten, dan kan je een pretecho laten maken.

Pretecho

Bij PUUR (Hoofddorp én Hillegom) brengen we je kindje op de mooiste manier in beeld en geven we uitleg over wat je allemaal kan zien. Dankzij de nieuwste echoapparatuur zijn de (bewegende) beelden scherper en nog duidelijker! 

We nemen echt de tijd voor je en je wordt in een ontspannen sfeer uitgebreid geïnformeerd over de echobeelden. Ook vrienden en familie zijn welkom om mee te genieten. Van de mooiste beelden maken we foto`s die je meekrijgt in een leuk mapje. Daarnaast is er een mogelijkheid dat we alle echofoto's en filmpjes na de echo via een link met jullie delen. Zo heb je een mooie en tastbare herinnering aan deze unieke periode, die je ook nog eens makkelijk kan delen met familie of vrienden! 

2D, 3D en 4D

Wat is het verschil? 

  • 2D- echo: 2 dimensionale beelden in zwart/wit
  • 3D- echo: Stilstaande 3 dimensionale beelden in kleur 
  • 4D- echo: Bewegende 3 dimensionale beelden in kleur 

Vroege echo

Met een vroege echo kunnen we kijken of dje zwangerschap vitaal is; of het hartje klopt, of de zwangerschap zich op de juiste plek heeft ingenesteld (in de baarmoeder) en of het 1 kindje (of misschien wel meer) is. Je kunt een vroege echo laten maken tussen de 7 en 10 weken zwangerschap. De beste termijn is 8 weken. Meestal is deze echo een inwendige echo via de vagina. 

Jongetje of meisje?

Vanaf 15 weken is het mogelijk om met de echo te kijken of je kindje een jongen of meisje is. We noemen dit een geslachtsbepaling. We gaan samen met jullie kijken of jullie baby een jongen of meisje is of, als je dat wilt, geven we het geslacht mee in een envelop voor bijvoorbeeld een gender reveal party. Een geslachtsbepaling is een echo in 2D en duurt 15 minuten. 

3D/ 4D echo

Tijdens deze echo kijken we eerst in 2D (zwart/wit) hoe de baby erbij ligt. Wanneer de baby goed ligt maken we foto's in 3D en als het kan kijken we live mee in de baarmoeder in 4D (bewegend 3D). De mooiste periode om een 3D/4D echo te maken is rond de 25 tot 30 weken zwangerschap. Jullie kindje begint rond deze periode wat bollere wangetjes te krijgen en heeft nog genoeg ruimte in de baarmoeder zodat we de baby goed kunnen bekijken. Deze echo duurt 30 minuten. 

Gewoon even gluren

Wil je gewoon even extra kijken naar jullie kindje? Ook dit kan met de "Even gluren echo". Deze echo kan je op elk moment in de zwangerschap plannen en is een 2D echo van 15 min. We bekijken het kindje van alle kanten en maken leuke foto's voor je. Of, als je dat wilt, kunnen we de baby opmeten. 

Kosten

Tarieven 2024

  • Vroege echo            (15 min)        € 50,-
  • Geslachtsbepaling   (15 min)      € 55,-
  • Even gluren echo     (15 min)      € 50,-
  • 3/4D- echo               (30 min)       € 120,-

Wat kan ik verwachten?

Bij elke echo zijn er meerdere factoren die bepalen hoe mooi de foto's worden, zoals de ligging van het kindje, de locatie van de placenta en de dikte van de buikwand van de moeder. Hier hebben wij geen invloed op. Natuurlijk doen wij altijd ons uiterste best om je baby zo mooi mogelijk in beeld te brengen. 

Tricefy

Wanneer je voor het eerst voor een echo komt bij PUUR zullen we je vragen of je gebruik wil maken van de koppeling van de echobeelden met Tricefy. Met deze koppeling krijg je tijdens elke echo bij PUUR de echofoto's en video's digitaal naar je telefoon gestuurd! Deze beelden worden hiermee automatisch opgeslagen op je telefoon en zijn heel gemakkelijk te delen met anderen. De koppeling met Tricefy kost eenmalig 5 euro en kan bij de eerste echo worden betaald contant of per tikkie. 

Natuurlijk ontvang je ook een paar foto's afgedrukt mee, ook wanneer je geen gebruik maakt van de koppeling met Tricefy. 

Afspraak maken

Bel met onze assistentes (023-5642848) voor het maken van een afspraak. 

Je kunt bij ons terecht op verschillende dagen, avonden en in het weekend, zowel in Hoofddorp als in Hillegom. 

 

Vroege echo Termijnecho 13 weken echo

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Michelle!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw