30 weken echo

In Nederland wordt niet standaard bij elke vrouw een 30 weken echo gemaakt. Dit gebeurt alleen op medische indicatie. Want alleen als er een medische reden voor is, wordt de echo door de zorgverzekeraar vergoed. Er wordt gekeken hoe de baby groeit en hoe hij/zij in je buik ligt. Vaak kan je bij 30 weken heel mooi het gezichtje bekijken, de handjes en voetjes, en of het kindje al haartjes heeft. Maar ook zijn de diverse organen van de baby vaak goed te zien. De echo wordt gedaan via je buikwand.

Indicaties

Medische indicaties om een 30 weken echo te maken zijn o.a.:

  • een eerder kindje dat te klein was
  • een te laag liggende placenta
  • overgewicht
  • een eerder kindje dat te zwaar was

Je verloskundige kan je meer vertellen als je wilt weten of er bij jou een medische reden is voor het maken van een 30 weken echo.

Toch graag een echo?

Wil je graag een 30 weken echo, maar heb je geen medische indicatie? Dan biedt PUUR je de mogelijkheid om een "even gluren" echo te laten maken. Deze echo is zonder medische indicatie en op eigen verzoek van de zwangere. We bespreken vooraf of je alleen komt voor een extra kijkje in de baarmoeder of dat je komt voor de controle van de groei van je baby. De kosten voor deze echo betaal je zelf (€ 45,-).

Pretecho Termijnecho 20 weken echo

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Michelle!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw