Zwangerschapscontroles

De zwangerschapscontroles vinden plaats tijdens het spreekuur. Elke controle bespreken we hoe het met je gaat en geven we je nieuwe informatie mee passend bij de periode van de zwangerschap waarin jij zit. We controleren je bloeddruk, beoordelen de groei van je baarmoeder en later in de zwangerschap ook de ligging van je baby. Elke controle zullen we naar het hartje van je baby luisteren. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van je vragen. 

Bij de eerste controle (het intakegesprek) nemen we al jouw gegevens, je medische verleden en jouw wensen wat betreft je zwangerschap en bevalling met je door. Dit neemt ongeveer 30-45 minuten in beslag. De volgende controles duren een ongeveer een kwartier. Natuurlijk maken we ook echo's. Afhankelijk van jouw keuze en je medische situatie zijn dit een vroege echo, een termijnecho, de 13 wekenecho , de 20 wekenecho en eventuele echo's later in de zwangerschap. Je bent altijd vrij om je partner, een familielid of een vriendin mee te nemen naar het spreekuur. Ook kun je gebruik maken van onze avondspreekuren.

Hoevaak zijn er zwangerschapscontroles?

Globaal gezien zijn er de volgende controles in de zwangerschap:

Begeleiding en ondersteuning.

Onze zorg voor jou tijdens de zwangerschap is begeleidend en ondersteunend van aard. Door zorg-op-maat, informatie en advies proberen wij jouw negen maanden tot een bijzondere tijd te maken. Wij vinden een persoonlijke benadering erg belangrijk en bij ons is betrokkenheid en aandacht vanzelfsprekend.

Wij proberen het zo te plannen dat je tijdens de spreekuurcontroles elke verloskundige van jouw team minimaal een keer hebt gezien. Zo leer je hen allemaal kennen en dat is fijn voor als je gaat bevallen. Lees meer over Team Roze en/of Team Blauw.

De eerste controle Zwangerschapsklachten Zwangerschapsecho's

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Barbara!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw