Hartjesspreekuur

Wil je een keer extra naar het hartje van je baby luisteren? Kom dan naar ons hartjesspreekuur. Iedere donderdagmiddag tussen 16.30 en 17.00 uur is een verloskundige in de Kruislaan (Hoofddorp) aanwezig om de hartslag van jouw baby te laten horen. Let op: om het hartje te kunnen luisteren met onze doptone moet je minimaal 12 weken zwanger zijn!

Je kunt zonder afspraak bij ons terecht, vooraf aanmelden is niet nodig. Laat bij binnenkomst wel even aan onze assistente weten dat je er bent. De verloskundige van het hartjesspreekuur haalt je op uit de wachtkamer.

Bij jonge zwangerschappen (12 tot 15 weken) kan het soms voorkomen dat het hartje nog niet met de doptone te horen is. Dat kan bijvoorbeeld als de baarmoeder achterover gekanteld is of als het kindje laag in de baarmoeder ligt. Dit is normaal en hoeft niet te betekenen dat er iets mis is met je zwangerschap. Dus lukt het ons niet meteen om het hartje te horen? Kom dan de week erna nogmaals, dan proberen we het opnieuw.

Het hartjesspreekuur is alleen bedoeld voor het luisteren naar het hartje. Voor het beantwoorden van vragen, het bespreken van uitslagen, of andere zaken kan je terecht op onze reguliere spreekuren of plan een extra aspraak bij onze assistentes.

Bewegingen voelen?

Het is normaal dat je tot 27 weken zwangerschapsduur de baby nog niet dagelijks voelt bewegen. Meer informatie over het bewegen van je kindje vindt je op onze pagina Leven voelen. Ben je verder dan 28 weken zwanger en maak je je zorgen of de bewegingen van je baby voldoende zijn? Neem dan direct contact met ons op.

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Marette!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw