Borstvoeding geven

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om je kindje te voeden. Dit geldt zowel voor de manier waarop je de voeding aanbiedt als de borstvoeding zelf. Borstvoeding geven is een unieke ervaring die jij en je baby samen kunnen delen. Tevens is deze voeding het meest gezond voor jullie allebei. Borstvoeding is PUUR, want alleen jouw lichaam kan geven wat voor jouw baby het beste is.

Waarom borstvoeding?

  • Borstvoeding is veruit het gezondste voeding voor je kindje en vele malen beter dan kunstmatige zuigelingenvoeding door o.a. alle antistoffen en probiotica die de borstvoeding bevat
  • Borstvoeding bevordert de binding tussen jou en je kind.
  • Borstvoeding verlaagd de kans op o.a. allergieën, astma en overgewicht op latere leeftijd bij je kind.
  • Borstvoeding is handig. Je hebt het altijd bij je, het is meteen op de juiste temperatuur en het is precies wat je kind nodig heeft.
  • Borstvoeding is beter voor jou. Moeders die borstvoeding geven hebben een natuurlijker herstel na de bevalling en minder kans op borst- of eierstokkanker.
  • De borstvoeding stimuleert de opbouw van de darmflora. Een gezonde darmflora zorgt dat de goede voedingsstoffen worden opgenomen en de ziektekiemen worden opgeruimd in het lichaam.
  • De WHO (World Health Organisation) adviseert dan ook om een half jaar uitsluitend borstvoeding te geven en daarna zo lang als je wilt. Dit omdat de darmen van je kind na een half jaar uitontwikkeld zijn.

PUUR Voorbereiding

In principe is 99% van de vrouwen in staat om melk te produceren. Dit betekent helaas niet dat de borstvoeding ook meteen lukt. Dit ligt ook nog aan veel andere factoren. Geef borstvoeding dan ook even de tijd, het is normaal als je het niet meteen onder de knie hebt. Er zijn maar weinig vrouwen die dit geluk hebben!

Cursus

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden bieden wij bij PUUR een borstvoedingscursus aan. 
De cursus wordt gegeven door Jacqueline Terpstra van Lactacoaching. Jacqueline is lactatiekundige IBCLC.

Binnen deze cursus zal o.a. worden besproken waarom wij bij PUUR zo enthousiast zijn over borstvoeding, praktische tips voor het aanleggen van je kind, het herkennen van voedingssignalen en ook tips en tricks rondom de borstvoeding wanneer je zwangerschap of bevalling niet optimaal is verlopen.

Prenataal consult

Heb je al een keer eerder borstvoeding gegeven en het is niet zo gelopen als je zou willen? Dan kun je ook een consult met een lactatiekundige afspreken. Dit consult kan plaats vinden tijdens de zwangerschap. Binnen dit consult wordt dan je vorige borstvoedingservaring besproken en dan kan er een passend beleid voor jou gemaakt worden voor de nieuwe borstvoedingsperiode.

PUUR scholingen

Al de kraamverzorgenden en verloskundigen van PUUR zijn geschoold door een lactatiekundige. Dit betekent dat wij als heel PUUR Geboortecentrum, dezelfde visie delen over borstvoeding en het begeleiden daarvan. Tevens zijn wij allen dan ook helemaal up to date met onze kennis en nieuwe inzichten.

PUUR ondersteuning

Loopt je borstvoeding anders dan verwacht? Zijn er borstvoedingsproblemen dat kunnen wij jou daar binnen PUUR bij helpen .Indien dat onvoldoende is, zullen wij je verwijzen naar een lactatiekundige. Een lactatiekundige kan ondersteuning bieden bij aanlegproblemen, voedingsproblemen, medicijngebruik tijdens de borstvoedingsperiode, kolven of bijvoorbeeld bij het weigeren van een fles.

PUUR Kraamzorg heeft ook drie kraamverzorgende opgeleid tot borstvoedingscoach. De coaches zijn een extra ondersteuning op het gebied van borstvoeding voor de kraamverzorgende. Een borstvoedingscoach begeleidt een gezonde moeder met een gezond kind tijdens de (voorbereiding op de) borstvoedingsperiode en kan afwijkingen herkennen en zo nodig verder verwijzen naar een lactatiekundige IBCLC.

PUUR hulpmiddelen

Loopt je borstvoeding anders dan verwacht? Is het nodig om extra hulpmiddelen in te schakelen? Dan kan je ook bij PUUR Kraamzorg terecht. Wij verkopen en verhuren kolven en alle andere benodigdheden rondom het kolven. Ook verkopen wij tepelhoedjes is verschillende maten, hydrogelpads en tepelcrème.

Borstvoedingscursus Lactatiekundige PUUR Melk