Kraamzorg tijdens de bevalling

Als je thuis bevalt of poliklinisch in het Spaarne Gasthuis in Haarlem onder leiding van een verloskundige van PUUR Geboortecentrum, wordt een kraamverzorgende gebeld zodat zij kan assisteren bij de bevalling. In de regio is er een speciale poule van kraamverzorgsters onder de vlag van het samenwerkingsverband Rondom Zwanger. Dit zijn gespecialiseerde kraamverzorgenden en zij worden voortdurend bijgeschoold volgens de nieuwste inzichten. Door middel van trainingen weten zij precies wat zij in elke situatie moeten doen tijdens een bevalling. Zij helpt niet alleen de verloskundige, maar ondersteunt ook jou waar dit nodig is. Ze zet de spullen klaar voor de bevalling, helpt je met het wegzuchten van de weeën en assisteert de verloskundige. Na de bevalling verzorgt ze jou en je pasgeboren baby, en helpt ze met de eerste voeding. We streven ernaar dat je binnen het eerste uur je kindje aan je borst legt. Als je flesvoeding wil geven, zal ze helpen met een eerste flesje klaarmaken.

Ze houdt jou en je kindje goed in de gaten. Natuurlijk is hierbij ruimte om in alle rust te kunnen genieten van de eerste momenten samen als gezin. Een douche nemen of je opfrissen is lekker na een bevalling. Hier helpt ze je bij. Ook zorgt ze ervoor dat het bed wordt verschoond, zodat je weer in een fris bed kan gaan liggen. 

Zodra de verloskundige naar huis is, blijft je kraamverzorgende nog even. Zij zorgt ervoor dat alles weer netjes achterblijft en geeft je uitleg en tips voor de eerste nacht. Hierna zal er worden gekeken welke kraamverzorgende bij jullie tijdens de kraamweek zal komen.

Thuisbevalling Poliklinische bevalling

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Elvira!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw