FAQ

Hoe groot is de kans op een miskraam?

In de eerste 3 maanden is de kans dat je een miskraam krijgt ongeveer 10 procent, dit is dus bij 1 op de 10 zwangerschappen. Maar vrouwen die roken, vrouwen met overgewicht, of vrouwen die al wat ouder zijn, hebben een iets hogere kans op miskraam.

Hoe vaak krijg ik een echo?

Je kunt bij ons meerdere echo's laten maken. In het begin van de zwangerschap, rond 7 of 8 weken is er vaak de vroege echo. De termijnecho is om de uitgerekende datum te bepalen en je kunt kiezen voor de 20 weken echo om de anatomie van de baby te screenen.  Als het nodig is worden er in de tweede helft van de zwangerschap nog extra echo's gemaakt. Die zijn op medische indicatie. Wil je daarnaast nog eens leuk naar je kindje kijken dan kun je een pretecho laten maken.

Ik ben onder controle van de gynaecoloog. Kan ik gebruik maken van het zorgaanbod van PUUR Geboortecentrum?

Jazeker! Je kunt bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap bij ons een leuke cursus volgen of een pretecho laten maken. Voor je kraamtijd is het belangrijk dat je je aanmeldt voor kraamzorg en voor de kraamvisites door de verloskundige.

Wat moet ik allemaal regelen als ik zwanger ben?

Als je een kindje gaat krijgen komt er ineens heel veel op je af. Op deze website hebben we een handig overzicht van wat er tijdens de zwangerschap maand-voor-maand gebeurd.

Wat moet ik allemaal aanschaffen voor de komt van de baby?

Door de bomen van de babymarketing zie je soms het bos niet meer. Wat heb je nou eigenlijk echt nodig? Op onze website staat een handige lijst.

Ik ben onder controle bij een andere verloskundigenpraktijk. Kan ik mij inschrijven bij PUUR Kraamzorg?

Jazeker. Iedereen woonachtig in het werkgebied van PUUR Kraamzorg is bij ons welkom!

Welke pijnstillers kan ik slikken als ik zwanger ben?

Tijdens de zwangerschap is het veilig om paracetamol te gebruiken. Je mag maximaal 6 tabletten (van 500 mgr.) per 24 uur. Is het nodig om meerdere dagen achtereen paracetamol te gebruiken, overleg dan met je huisarts of verloskundige. Andere pijnstillers zoals ibuprofen of aspirine worden afgeraden tijdens zwangerschap.

Wanneer moet ik bellen als de bevalling begint?

Dit is afhankelijk van ieders eigen situatie, daarom zal de verloskundige dit persoonlijk met je doornemen tijdens het spreekuur. In zijn algemeenheid gelden de belinstructies zoals vermeld op deze website. De belangrijkste regel is: bel ons altijd als je ongerust bent of als jij vindt dat het nodig is.

Is thuis bevallen gevaarlijk?

Voor gezonde zwangeren zonder medische indicatie is het veilig om thuis te bevallen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het voor iemand die voor de eerste keer bevalt, het even veilig is thuis, of in het ziekenhuis. Voor vrouwen die al eens zijn bevallen is het zelfs veiliger om thuis te bevallen! 

Wat neem ik mee naar het ziekenhuis voor de bevalling?

Het is altijd handig om vanaf 37 weken een tasje of een koffer klaar te zetten voor wanneer je naar het ziekenhuis moet. Daarin doe je spullen voor jezelf en de baby. Een complete lijst voor je ziekenhuistas vind je hier.

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Barbara!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw