
Zonnebank
Onder de zonnebank kan je lichaamstemperatuur enkele graden stijgen. Dit hangt af van de tijd dat je er onder ligt en hoe hoog de temperatuur van de zonnebank is. Daarnaast verschilt het per persoon in hoeverre je lichaamstemperatuur stijgt.
Het wordt afgeraden om in de zwangerschap voor het eerst onder een zonnebank te gaan, omdat je lichaam niet gewend is aan de temperatuurstijging. Ook kun je de zonnebank de eerste drie maanden beter vermijden, omdat een hoge lichaamstemperatuur een iets verhoogd risico geeft op aangeboren afwijkingen van de baby.
Hoge factor
Ging je voor de zwangerschap al regelmatig zonnen, dan kun je hiermee doorgaan als je zwanger bent. Wel is het verstandig om ter voorkoming van pigmentvlekken in je gezicht een zonnecrème te gebruiken met een hoge beschermingsfactor. Ook is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Zodra je je niet lekker, duizelig of kortademig voelt, moet je direct stoppen.
Let wel op: zonnen is niet bepaald goed voor je huid, ook niet als je zwanger bent. Voor je ongeboren baby heeft zonnen onder de zonnebank geen negatief effect, omdat de uv-straling niet tot in de baarmoeder doordringt. Maar voor jou kan te veel uv-straling wel schadelijk zijn, omdat je huid zo sneller verouderd.

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Sari!
- Praktijk: 023-5642848
- info@puurgeboortecentrum.nl
Of bekijk onze andere contactgegevens
Maak kennis met alle verloskundigen:
Waarom PUUR?
Je vindt bij ons alles wat belangrijk is in één centrum bij elkaar!