Vliegen

Vliegen tijdens je zwangerschap is geen probleem. Bij de meeste maatschappijen mag je tot uiterlijk 36 weken vliegen. Wel kan de maatschappij vragen om een recente zwangerschapsverklaring. Deze kan je opvragen bij je arts of verloskundige.

Elke maatschappij heeft zijn eigen regels, dus informeer van te voren wat die zijn. Informeer daarnaast ook even bij je ziektekostenverzekering of reisverzekering of er voorwaarden of vereisten zijn die voor jou gelden.

Tips

  • Blijf tijdens de vlucht niet urenlang in dezelfde houding zitten. Ga om je bloedsomloop te stimuleren regelmatig even staan, loop door het gangpad en doe wat oefeningen om je spieren en gewrichten te bewegen.
  • Drink voldoende tijdens de vlucht. Hiermee voorkom je uitdroging en doordat je vaak moet plassen blijf je ook in beweging.
  • Vraag bij het inchecken om een stoel aan het gangpad. Omdat je vaker op zult staan, is het prettig als je jezelf niet met een dikke buik langs medepasagiers hoeft te wringen.
  • Neem je zwangerschapsdossier altijd mee op reis in je handbagage voor het geval je onverwacht medische zorg nodig hebt.
  • Bereken vooraf hoe ver je zwanger bent op het moment dat je terug vliegt. Dit in verband met de uiterste vliegtermijn van de maatschappij.

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Marette!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw