Vermoeidheid

Zwanger zijn kost veel energie. Ineens heb je meer rust en slaap nodig dan normaal. Vermoeidheid wisselt afhankelijk van hier ver je zwanger bent.

Oorzaak

Alle hormonale veranderingen en processen kosten je lichaam extra energie en ook de baby heeft veel energie nodig om te groeien. In het begin van de zwangerschap voelen vrouwen zich vermoeider door de veranderende hormoonhuishouding. Het lichaam moet zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Dit kost extra energie. Halverwege de zwangerschap voelen vrouwen zich meestal het best. Je lichaam is gewend. Geraakt aan de zwangerschap en je buik is nog niet zo dik, terwijl toch iedereen ziet dat je zwanger bent.

Tussen de dertigste en vierendertigste week groeit de baby relatief hard. Vrouwen voelen zich in de zevende maand meestal wat minder energiek en hebben vanwege de groei van e baby meestal wat meer last van harde buiken.
De laatste weken zijn extra vermoeiend, omdat de baby dan praktisch volgroeid is en je lichaam een volgroeid kind moet meedragen en onderhouden.

Tips

  • Probeer op tijd rust te nemen. Heb je veel energie en voel je je goed, ga dan gewoon je gang. Zolang je baby goed groeit, is er geen enkele beperking. Veel doen en actief zijn kan geen kwaad zolang je er plezier in hebt.
  • Luister goed naar je lichaam en neem op tijd rust, als je lijf dit aangeeft.

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Marette!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw