Huisbezoek consultatiebureau

Vragen over je zwangerschap kun je stellen aan je verloskundige. Maar soms heb je andere vragen. Bijvoorbeeld over hoe je je kind kunt opvoeden. Of wat je moet doen als je zorgen over geld hebt, of ruzie met je partner of in de familie. Het is fijn als je vragen of zorgen al in de zwangerschap bespreekt, met iemand die je vragen beantwoordt en met je mee denkt. Zodat je hulp en steun krijgt op een manier die bij jou past. 

Heb jij vragen of zorgen waar de verloskundige je niet bij kan helpen? Je kunt je dan aanmelden voor een afspraak met een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. De jeugdverpleegkundige komt bij je thuis. Je hoeft dan niet te reizen en je bent in je eigen vertrouwde omgeving. Wil je dit liever niet? Dan zoek je samen met de jeugdverpleegkundige naar een andere optie om af te spreken. Je kunt je partner, je moeder of een ander vertrouwd iemand vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn.

Tijdens het huisbezoek bespreek je met de jeugdverpleegkundige hoe het met jou en je gezin gaat. Je kunt vragen stellen en zeggen waar je je zorgen over maakt. De jeugdverpleegkundige luistert naar je, stelt vragen en geeft informatie en adviezen. Soms helpt het gesprek al genoeg en kun je zelf weer verder. Soms is er meer nodig dan een gesprek. Je maakt dan samen met de jeugdverpleegkundige een plan hoe je verder kunt gaan.

Het huisbezoek is gratis en iedereen kan zich aanmelden. Het maakt niet uit of je voor de 1e keer zwanger bent of al kinderen hebt.

Wil je meer informatie over het huisbezoek of wil je je aanmelden?

Voor de regio Hoofddorp/Haarlemmermeer ga je naar de website:

www.ggdkennemerland.nl of bel: 023 789 1777

Voor de regio Hillegom/Bollenstreek ga je naar de website: 

www.cjghillegom.nl of bel: 088-254 23 84. 

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Marette!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw