Nacontrole

Zes weken na de bevalling is er een nacontrole. Als je wilt kun je enkele weken na je bevalling naar de praktijk bellen om een afspraak te maken. Tijdens de nacontrole meten we indien nodig je bloeddruk en ijzergehalte, bekijken we hoe je hechtingen genezen zijn en of je baarmoeder weer op z’n oude plek zit.

We praten na over je ervaringen en daarom is het leuk om bij diegene te komen die je bevalling begeleid heeft. Afhankelijk van de situatie doen we aanvullende controles. Ook zullen we anticonceptie met je bespreken.
De controle is voor jóu, maar we vinden het erg leuk als je je baby meeneemt! Als je nog een mooie foto hebt voor in de fotolijstjes aan de muur van het Geboortecentrum, neem hem mee, dan hangen we die op.

Nacontrole bij de gynaecoloog

Als je bij de gynaecoloog bent bevallen, dan kan het zijn dat je bij het ontslag vanuit het ziekenhuis een afspraak voor de nacontrole hebt meegekregen op de polikliniek. Je hoeft dan niet meer bij ons een afspraak te maken, maar als je het gezellig vindt om nog even langs te komen kan dat natuurlijk altijd. Wij zijn altijd erg benieuwd naar hoe het met jou en je kindje gaat.

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Elvira!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw