Zuigreflex

Je baby beschikt over diverse reflexen om aan de borst te gaan zuigen. De zuigreflex van je baby is heel sterk binnen een uur na de geboorte. Je baby is dan wakker en alert. Het is daarom belangrijk hiervan gebruik te maken. Hoe je aan de borst moet drinken wordt dan waarschijnlijk het beste in de hersentjes ingeprent. De baby zal na enkele uren, als hij weer de borst krijgt aangeboden, dan beter weten hoe hij aan de borst moet drinken

Het binnen een uur na de geboorte aanleggen heeft nog meer voordelen:

  • Je baby krijgt direct het colostrum binnen. Dit is de allereerste voeding voor je baby, die de eerste dagen uit je borsten komt. Colostrum bevat o.a. veel antistoffen. Ook heeft colostrum een laxerende werking waardoor de darmen goed gestimuleerd worden om het meconium (de eerste taaie ontlasting na de geboorte) snel te lozen. De darmen zijn dan leeg en kunnen de moedermelk sneller in het lichaam opnemen. Daardoor vermindert de kans op geelzucht in de eerste levensweek.
  • Als je baby na de geboorte aan de borst drinkt zal de baarmoeder beter samentrekken waardoor het bloedverlies beperkt wordt.
  • Je krijgt de kans om rustig kennis te maken met je baby, als hij/zij lekker tegen je aan ligt. De moeder-kind relatie wordt bevorderd door dit eerste huid-op-huid-contact.
  • Kort na de bevalling zijn de hormoonspiegels, die de borstvoeding bevorderen bij de moeder het hoogst. Stimulatie van de borst is dan extra belangrijk.

Heb je vragen? Neem contact op met onze lactatiekundige Dana

 

PUURmelk

Bel: 06-82926679 

Of mail gerust naar:

lactatiekundige@puurgeboortecentrum.nl