Tepelkloven

Als een baby niet goed aangelegd is aan de borst kan het gevolg zijn dat de tepel beschadigd. Het probleem is dan dat de baby niet de tepelhof maar alleen de tepel in zijn mond heeft, dat hij zijn tong niet op de juiste manier gebruikt of aan de borst hangt. Daarom is het erg belangrijk om al vanaf de eerste dag goed op het aanleggen te letten.

Als je twijfelt of je baby goed aan de borst drinkt, bij pijn of wanneer een kloofje ontstaat, is het van belang meteen aandacht te besteden aan het beter aanleggen van de baby. Hierbij kun je hulp vragen van de kraamverzorgende, de verloskundige, de verpleegkundige of lactatiekundige.

Om tepelkloven te voorkomen is het belangrijk de oorzaak van het probleem aan te pakken en vaak is dat het aanleggen. Indien dat niet verbeterd wordt, zal de tepelkloof blijven bestaan. Wel kun je ondersteunde producten gebruiken om het herstel van de tepelkloven te bespoedigen; hydrogelpads, tepelcreme of heilwolle. Ook kan je ervoor kiezen om je tepels even rust te geven door (tijdelijk) te voeden met een tepelhoed of je voedingen (tijdelijk) af te kolven.

Heb je vragen? Neem contact op met onze lactatiekundige Dana

 

PUURmelk

Bel: 06-82926679 

Of mail gerust naar:

lactatiekundige@puurgeboortecentrum.nl