Moedermelkbank Nederland

De WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) en Unicef geven de voorkeur aan minimaal een half jaar uitsluitend moedermelk voor de pasgeboren baby. Als de baby niet aan de borst van de eigen moeder gevoed kan worden geeft men de voorkeur aan afgekolfde melk van de eigen moeder. De volgende optie is donormelk. Donormelk is afgekolfde melk van een andere moeder (al dan niet gepasteuriseerd). Zeker voor een te vroeg geboren baby (prematuur) is het belangrijk dat zij moedermelk krijgen. Maar juist moeders van te vroeg geboren kinderen blijken vaak, om verschillende redenen, niet of onvoldoende melk te produceren om hun kind zelf te kunnen voeden.

Om ook deze kinderen van de voordelen van moedermelk te kunnen laten profiteren is de Nederlandse Moedermelkbank opgericht.

De doelstelling van de Nederlandse Moedermelkbank is het verstrekken van donormelk aan (te vroeg geboren) kinderen wiens moeder zelf geen of onvoldoende melk produceert, of waarvan de moedermelk niet gebruikt kan worden.
In eerste instantie zal de donormelk alleen gegeven worden aan te vroeg geboren kinderen (prematuren) die zijn opgenomen op één van de intensive care afdelingen van pasgeborenen (IC-Neonatologie). Dit zal alleen gebeuren wanneer een kind deelneemt aan het wetenschappelijk onderzoek wat aan de moedermelkbank gekoppeld is.

Kijk voor meer informatie op de website van het Amsterdam UMC

Heb je vragen? Neem contact op met onze lactatiekundige Dana

 

PUURmelk

Bel: 06-82926679 

Of mail gerust naar:

lactatiekundige@puurgeboortecentrum.nl