Zwangerschapsecho Vijfhuizen

Wil jij een zwangerschapsecho laten maken in de buurt van Vijfhuizen? Dan ben je PUUR Geboortecentrum aan het juiste adres! Meerdere verloskundigen zijn gespecialiseerd in het maken van medische zwangerschapsecho’s. Wel zo vertrouwd, een zwangerschapsecho in je eigen verloskundigenpraktijk in Vijfhuizen. Maar ook als jij bij een andere verloskundigenpraktijk in of buiten Vijfhuizen onder controle bent, ben je van harte welkom om je zwangerschapsecho’s te laten maken bij de echoscopisten van PUUR!

Onze hoofdlocaties is in Hoofddorp op de Kruislaan: op nummer 4a zit de verloskundigenpraktijk waar de echo’s worden gemaakt.

PUUR Geboortecentrum levert het totaalpakket voor Vijfhuizen

PUUR Geboortecentrum biedt meer dan alleen zwangerschapsecho’s in de buurt van Vijfhuizen. Je kunt bij ons terecht voor alle zorg rondom zwangerschap, bevalling, kraamperiode en zelfs anticonceptie. Van hulp bij zwanger worden tot hulp bij borstvoeding (lactatiekundige). Ons team van specialisten staat dag en nacht voor je klaar.

Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor:

Onze echolocatie in de buurt van Vijfhuizen

Hoofdlocatie PUUR Geboortecentrum

Hoofdlocatie Hoofddorp Verloskunde en Echoscopie
Geboortecentrum PUUR
Kruislaan 4a
2131 WD Hoofddorp
023 - 564 28 48

Om het pand te bereiken moet je het 'pad' in tussen huisnummers 10 en 12 in de Kruislaan. Er staat een bord om je de weg te wijzen

Parkeren

De Kruislaan is een blauwe zone. Je mag hier maximaal 2 uur parkeren met een parkeerschijf. Aan de Hoofdweg-Westzijde (om de hoek) is er betaald parkeren.
Gratis parkeren kun je aan de Ter Veenlaan, ter hoogte van verzorgingscentrum 'Horizon'. Dit is op ongeveer 3 minuten lopen van het Geboortecentrum.

Openbaar vervoer

Beide panden van het Geboortecentrum zijn te bereiken met de buslijnen 140, 145, 164, 168, 178, 194, 196 en 401. Uitstappen halte Burgemeester van Stamplein, marktplein of R.K. kerk. Daarvandaan is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar het Geboortecentrum.

Verschillende soorten zwangerschapsecho’s

Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten zwangerschapsecho’s in de buurt van Vijfhuizen.

Vroege echo/ vitaliteitsecho in Vijfhuizen

Een vroege echo, ook wel vitaliteitsecho genoemd, wordt gemaakt voor de 10e week van de zwangerschap. De beste termijn voor een vroege echo is rond de 8 weken. Het doel van de echo is om te kijken of de zwangerschap vitaal is; of het hartje klopt, of de zwangerschap zich op de juiste plek heeft ingenesteld (niet buitenbaarmoederlijk) en of het 1 kindje (of misschien wel meer) is.

Termijnecho in Vijfhuizen

In het begin van de zwangerschap wordt er een echo gemaakt om de zwangerschapsduur en de uitgerekende datum te bepalen; de termijnecho. Deze echo wordt gedaan tussen de 10 en 13 weken.

20 weken echo in Vijfhuizen

De 20 weken echo, ook wel structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd, is een echo die tussen de 18e en 22e week van de zwangerschap plaatsvindt. De 20 weken echo is een vorm van prenatale screening. Het hoofddoel is om te onderzoeken of je baby lichamelijke afwijkingen heeft.

Groeiecho/ medische echo in Vijfhuizen

Gewoonlijk hebben vrouwen één of meerdere echo's in de eerste maanden van de zwangerschap. Ook kiezen de meeste vrouwen voor een 20 weken echo. Daarnaast is het soms nodig om op een ander moment in de zwangerschap een extra echo te maken. Bijvoorbeeld voor de groei of ligging van de baby. Deze echo's worden gedaan op medische indicatie.

Pretecho in Vijfhuizen

Wil je naast de medische echo's ook nog op een ander moment in alle rust van een echo genieten, dan kan je een pretecho laten maken. In PUUR Geboortecentrum (Hoofddorp én Hillegom) is pretechobureau Echowonder gehuisvest. Professioneel echoscopiste Edith van de Wollenberg brengt je kindje op de meest mooie manier in beeld en geeft uitleg over wat je allemaal kan zien. Dankzij de nieuwste 4D echoapparatuur zijn de (bewegende) beelden scherper en nog duidelijker.