Zwangerschapsecho Hillegom

Wil jij een zwangerschapsecho laten maken in Hillegom? Dan ben je PUUR Geboortecentrum aan het juiste adres! Meerdere verloskundigen zijn gespecialiseerd in het maken van medische zwangerschapsecho’s. Wel zo vertrouwd, een zwangerschapsecho in je eigen verloskundigenpraktijk in Hillegom. Maar ook als jij bij een andere verloskundigenpraktijk in of buiten Hillegom onder controle bent, ben je van harte welkom om je zwangerschapsecho’s te laten maken bij de echoscopisten van PUUR!

Onze locatie is in Hillegom op de Meerstraat: op nummer 80 zit de verloskundigenpraktijk waar de echo’s worden gemaakt.

PUUR Geboortecentrum levert het totaalpakket voor Hillegom

PUUR Geboortecentrum biedt meer dan alleen zwangerschapsecho’s in Hillegom. Je kunt bij ons terecht voor alle zorg rondom zwangerschap, bevalling, kraamperiode en zelfs anticonceptie. Van hulp bij zwanger worden tot hulp bij borstvoeding (lactatiekundige). Ons team van specialisten staat dag en nacht voor je klaar.

Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor:

Onze echolocatie in Hillegom

Locatie PUUR Hillegom

Locatie Hillegom Verloskunde en Echoscopie
Geboortecentrum PUUR
Meerstraat 80
2181 BS Hillegom
023 - 564 28 48

Openbaar vervoer

De dichtsbijzijnde bushalte van lijn 50 is Oranje Nassauplein aan de Prinses Irenelaan. Het is dan nog 5 minuten lopen naar het Geboortecentrum in de Meerstraat.

Parkeren

Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.

Verschillende soorten zwangerschapsecho’s

Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten zwangerschapsecho’s in Hillegom.

Vroege echo/ vitaliteitsecho in Hillegom

Een vroege echo, ook wel vitaliteitsecho genoemd, wordt gemaakt voor de 10e week van de zwangerschap. De beste termijn voor een vroege echo is rond de 8 weken. Het doel van de echo is om te kijken of de zwangerschap vitaal is; of het hartje klopt, of de zwangerschap zich op de juiste plek heeft ingenesteld (niet buitenbaarmoederlijk) en of het 1 kindje (of misschien wel meer) is.

Termijnecho in Hillegom

In het begin van de zwangerschap wordt er een echo gemaakt om de zwangerschapsduur en de uitgerekende datum te bepalen; de termijnecho. Deze echo wordt gedaan tussen de 10 en 13 weken.

20 weken echo in Hillegom

De 20 weken echo, ook wel structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd, is een echo die tussen de 18e en 22e week van de zwangerschap plaatsvindt. De 20 weken echo is een vorm van prenatale screening. Het hoofddoel is om te onderzoeken of je baby lichamelijke afwijkingen heeft.

Groeiecho/ medische echo in Hillegom

Gewoonlijk hebben vrouwen één of meerdere echo's in de eerste maanden van de zwangerschap. Ook kiezen de meeste vrouwen voor een 20 weken echo. Daarnaast is het soms nodig om op een ander moment in de zwangerschap een extra echo te maken. Bijvoorbeeld voor de groei of ligging van de baby. Deze echo's worden gedaan op medische indicatie.

Pretecho in Hillegom

Wil je naast de medische echo's ook nog op een ander moment in alle rust van een echo genieten, dan kan je een pretecho laten maken. In PUUR Geboortecentrum (Hoofddorp én Hillegom) is pretechobureau Echowonder gehuisvest. Professioneel echoscopiste Edith van de Wollenberg brengt je kindje op de meest mooie manier in beeld en geeft uitleg over wat je allemaal kan zien. Dankzij de nieuwste 4D echoapparatuur zijn de (bewegende) beelden scherper en nog duidelijker.