Vis

Uit metingen begin 2007 heeft de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit geconcludeerd dat in 3% van de gevallen in voorverpakte gerookte vis de listeria bacterie aanwezig is.

Besmetting met de listeria bacterie in de zwangerschap heeft meestal geen gevolgen, maar een enkele keer kan het een miskraam of vroeggeboorte veroorzaken. Daarom raadt de NVWA zwangere vrouwen af deze voorverpakte gerookte vis (zoals zalm, paling, haring en makreel) koud te eten. Het is wel mogelijk de vis te eten nadat je hem verwarmd hebt op minimaal 85 graden Celsius. Daardoor gaat de listeria bacterie dood. Je kunt deze vis dus bijvoorbeeld in een ovenschotel of warme saus wel eten.

Vette vis is goed voor de hersenontwikkeling van je ongeboren kind. Laat je door deze berichten dan ook niet afschrikken en blijf vis eten. Je kunt verse vis van de visboer gewoon blijven eten, en als je de voorverpakte gerookte vis eerst verhit kun je ook deze gewoon eten.

Meer informatie

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Marette!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw